Εμμανουήλ Καραλής: Πέρασε τα 5,92 μ. και έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ (βίντεο)

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ, στο διεθνές μίτινγκ του Μπιντγκόζ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε πάνω από τα 5 μέτρα και 92 εκατοστά, καταρρίπτοντας ρεκόρ εννέα χρόνων (5,91) το οποίο κατείχε ο Κώστας Φιλιππίδης από τις 4 Ιουλίου του 2015. Όπως και στη Ρώμη, έτσι και στην πολωνική πόλη ο «Μανόλο» κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, καθώς πρώτος ήταν ο Φιλιππινέζος Έρνεστ Ομπιένα με 5,97.

Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης του επί κοντώ ξεκίνησε τον αγώνα του με επιτυχημένη προσπάθεια στα 5,55 μ., πέρασε με τη δεύτερη τα 5,75 μ., με την πρώτη το 5,82 μ., άφησε στη συνέχεια τα 5,87 μ. (όσο και το προηγούμενο ρεκόρ του) για να κρατήσει δυνάμεις για τα 5,92 μέτρα. Στο ύψος αυτό πέρασε τον πήχη με τη δεύτερη προσπάθεια και στην έκανε δικό του το πανελλήνιο ρεκόρ. Στη συνέχεια ο αθλητής έκανε τρεις προσπάθειες στα 6,02 μέτρα.

Ο Καραλής ολοκλήρωσε σήμερα τον πέμπτο αγώνα της καλοκαιρινής περιόδου με άλμα πάνω από τα 5,70 μ. και τον τρίτο μέσα σε ένα δεκαήμερο με προσπάθεια πάνω από τα 5,80 μέτρα. Ο αθλητής του Χάρη Καραλή θα κάνει τον επόμενο αγώνα του το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Βόλο και έπειτα έναν ακόμη εκτός συνόρων αγώνα, πριν το μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι δύο αθλητές δοκίμασαν και στα 6,02 χωρίς επιτυχία. Στο ίδιο μίτινγκ, ο Χρήστος Φρατζεσκάκης κατετάγη 4ος στη σφυροβολία με 74,82μ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί